Perbezaan Antara Hotel dan Inn

Hotel vs Inn
Hotel dan penginapan ada pada dasarnya untuk menyediakan makanan dan penginapan kepada tetamu mereka. Walaupun mereka mungkin keliru kadang-kadang mengenai penggunaan istilah, sebuah hotel adalah unik berbeza kerana penginapan unik khas juga. Oleh itu, adalah sesuai untuk memberi kedua-dua mereka keadilan dan tahu bagaimana mereka "bersinar" dalam cahaya mereka sendiri.
Hotel
Bandar di mana-mana mempunyai pelbagai jenis hotel untuk pelawat untuk tinggal dalam tempoh yang singkat. Sebuah hotel adalah sebuah pertubuhan komersil yang menyediakan penginapan kepada pelancong perniagaan, pelancong, backpackers dan sebagainya. Ia menawarkan peruntukan selain penginapan asas seperti makanan gourmet, bilik mandi yang dilengkapi, kemudahan moden, perkhidmatan bilik dan banyak lagi untuk harga. Kemudahan dan perkhidmatan hotel ini hanya telah berubah dari masa ke masa kerana ia hanya terdiri daripada bilik dengan katil, almari, meja kecil dan basuh.
dalam
Penginapan mendapati sejarahnya di Eropah apabila orang Rom membina sistem jalan mereka. Ia ditubuhkan untuk memberi penginapan pelancong, paling kerap dengan makanan dan minuman, dan kandang kuda disediakan untuk kuda. Hari ini, penginapan masih memenuhi keperluan pelancong dan pelawat yang mahu menghabiskan satu malam atau dua dan kemudian teruskan. Kerana bagaimana ia dibina pada zaman dahulu, mereka biasanya terletak berhampiran lebuh raya atau di negara dan menawarkan ruang penginapan dan makanan yang dimasak di rumah untuk makanan.
Perbezaan antara Hotel dan Inn
Sebuah hotel mempunyai daya tarikan yang berbeza dari penginapan. Fasad hotel sangat besar berbanding penginapan. Di mana kebanyakan hotel adalah bangunan dengan lebih banyak bilik di dalam penginapan, penginapan biasanya sebuah rumah yang dimiliki oleh tuan rumah dengan 3 atau lebih bilik yang tersedia untuk penginapan. Sebuah tempat tidur merasakan lebih daripada sebuah hotel. Pelancong dan pelawat ditawarkan makanan yang dimasak di rumah di penginapan sementara tetamu hotel menikmati makanan gourmet. Lebih banyak kemudahan dan perkhidmatan disediakan di sebuah hotel seperti pembantu jamuan, kolam renang, bilik persidangan dan banyak lagi manakala pengunjung di penginapan akan menikmati apa yang ada termasuk beberapa keramahan negara yang hangat dari pemiliknya. Penginapan jauh lebih murah daripada hotel dan jauh dari hiruk-pikuk kota sementara hotel-hotel memeluknya.
Pengembara yang ingin menginap di malam mungkin menuntut keselesaan atau kemudahan, atau rasa kepunyaan tambahan; tidak kira di mana dia boleh menemuinya, di hotel atau penginapan, kedua-duanya adalah unik sekali dalam memenuhi mereka.